Modele de colaci si prescuri

Credinciosii insisi folosesc painea drept jertfa curata, adusa lui Dumnezeu. Dans rugacianon Domneasca “tatal nostru”, Mantuitorul Iisus Hristos ne indeamna sa CEREM “painea Noastra CEA spre fiinta”. Tot acestia ADUC Paine la Sfantul autel, la fiecare Sfanta Liturghie, odata cu pomelnicele si lumanarea aprinsa. Prescurile se fac si la parastase. Una se aduce la Biserica Impreuna cu Coliva si cealalta la autel Impreuna cu pomelnicul. Dupa ce cuptorul s-a incins la 170 ° C (Caldura sus + Jos + ventilatie respectiv treapta medie la cuptoarele cu gaz) se introduire dans le cuptor. Colacii de post se COC 20 de minute la 170 ° C. trebuie sa fie rumeni si frumosi. Prescurile se pregatesc de catre o persoana cu viata curata, adica avand prière multa si nevointa de post si fapte bune. Este foarte gresita ideea cum ca prescurile pot fi facute doar de femei necasatorite ori care nu mai traiesc viata trupaysca cu barbatii Lor. Aceasta conceptie nu sont INSA nici o baza in traditia Bisericii. Aceasta parere se Arata falsa Inca de acolo cum ca la inceput, pentru Sfanta Liturghie, nici nu existau actualele prescuri, ci Paine obisnuita, adusa de credinciosi de prin Casele Lor. Coliva, sacrificiu al spiritului graului, spécifications Popoarelor agrare, este preparata in mod Special in cérémonile de INMORMANTARE si in ritualurile de comemorare a mortilor.

Colacii sunt perechea sufletului fara de care acesta nu se poate Integra in randul Neamului celor Dusi. Principalii 3 Colaci pentru INMORMANTARE, denumiti prescura, Cap (capete) si arhanghel, sunt necesari in timpul serviciului enterar si se répandre persoanelor prezente la ritualul funéraire de Parastás sau inhumare, dupa sfintirea produselor. A. Prescura este o Paine Liturgica ce reprezinta Materia principala DIN Care se pregateste Sfanta Impartasanie si Sfanta Anafura, alaturi de vin si APA. Prescura se Duce la Biserica, unde se foloseste de preot inainte de Sfanta Liturghie. B. Capetele sau colacii mortului se préparation DIN répliqués de Paine, in numar impar, Sub diferite forme: rotunzi, in forma literelor S, in forma de 8, in forma de Roata, de Cruce, mana, in forma de pasare (Maiastra) etc. Dans Bucovina se fac foarte mari si se numesc “crestat” (datorita impletiturii Lor crestate). Dans prezent, majoritatea firmelor de pompe funèbre ofera pentru inmormantari pachete de “pomene” (colacii mortului), ce cantaresc intre 8 kg si 15 kg si Contin un numar impar de Colaci de diferite forme: SCARA, Cruce, Jug, S, 8 Colaci, 9 colacei si 9 porummorsure/pupeze. Capetele sau colacii mortului sunt oferiti ca rasplatat preotului si celor care au jucat o functie in cadrul céréei de INMORMANTARE, la parastase si la pomeniri.

Denumirea Lor sugereaza sensul Lor de ofranda si originea Lor straveche. C. Arhanghelul este colacul de INMORMANTARE care contine svastica-un Simbol Dacic folosit DIN cele mai vechi Timpuri. Unii Colaci Contin crucea taiata la capete de semilune si intersectata de svastica simbolizand astfel invierea de apoi. De aceea, dans ritualurile de INMORMANTARE, svastica sont ROL de paznic al cheilor si portilor lumii celeilalte. PrescuraPainea Liturgica numita “prescura” este Materia principala DIN Care se pregateste Sfanta Impartasanie si Sfanta Anafura. Cuvantul prescura Vine de la grecescul “prosfora” si inseamna jertfa, ofranda, aducere sau punere inainte. Prescura – proskura, prosfora – este o Paine Micuta, de forma Rotunda, facuta DIN répliqués dospit. Prescurile trebuie sa respecte anumite Cerinte de calitate: sa fie preparate DIN Faina Alba de Grau curat, Cu APA naturala, potrivit de sarate, dodépit, bine coapte, Cu rafale firesc. Tipuri de prescuriPrescura poate avea mai multe forme, pe care se aplica o pecete cu un instrument spécial, numit “pistornic” pentru a imprima initialele IIS.HR. NI.

KA dispuse sub forma de Patrat: • forma Rotunda • forma de Cruce cu patru colturi sau capete • forma de Cruce cu 5 colturi; • forma de Cruce cu 3 colturi sau capete Care inchipuiesc Sfanta Treime. ingrédient: 1kg Faina, 500 ml APA calduta, 25g drojdie de Bere, 1 lingurita Sare, pistolnicul sau pecetea speciala pentru prescura.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.